juz

ASSALAMUALAIKUM,, TERIMA KASIH SUDI SINGGAH BLOG SAYA,,FOLLOW TAW!!
himpunan doa photo himpunandoa.gif

LAST ENTRY UNTUK 2011..

Assalamualaikum dan hye semua.. hurm.. ni ary last tuk 2011.. ia xkan ade lagi sampai bile2..
kenangan memg bnyk sgt la kn tercipta ditahun 2011 ni.. manis, pahit..happy,, sdey.. semua ade.. dan start 2011 dunia bru bermula.. da xde zaman sekola daa.. enjoy je keje saya.. haha

pastu sementara nk stdy 2 keje la kan.. bru sonok nk shopping semua.. anak baek ni.. xnk usik duet mak ayh.. hehe... hangout x payh ckp la.. bley di katekn tiap2 mggu nk kua.. tmpat yg x pnah pegi un nk pegi jugk 2.. huhu...tp 2 la.. tp keje kejap je.. smpai 4bulan pastu benti.. konon nk rehat kat uma.. last2 membosan... bosan gile babeng la!!

lepas 2.. asyik lepk ng orang tersayang je.. kua pon ng dy.. x lupe jugk ng kwan2 yang rapt.. dayah,, seri,, annur, basyirah dan seri.. sllu jugk kua dan lepk ng dorang je.. bole di kte kn thun 2011 ni thun melepak dan enjoy jela...

skung ni da nk msok thun bru.. dunia saya pon bru.. situation baru.. tmpat baru.. hwaa~~ xpe2... kuatkan semangat... azam pon x lupe jugk.. pape pon saya nk wish kt korang semua.. "HAPPY NEW YEAR!! MOGE KORANG HAPPY SELALU,, DAN MOGE AZAM YG KORANG UAT 2 DAPT DIPENUHI UNTUK TAHUN 2012 NI".. azam saya bgaimana?? hehe.. nt2 story kot.. yea ke nk cte.. InsyaAllah... ASSALAMUALAIKUM...
 
LIKE AND KOMEN OK

The Ultimate Year End Giveaway by Nisa Kay

 
[NEW-Giveaway-BANNER2.jpg]

    ASSalamualaikum dan hallo semua... huhu... kali ni saya nk join 1 giveaway by Nisa kay.. korang kenal x siapa Nisa ni?? hah? x kenal?? bia betul..blogger glamour 2..ala.. gurl yg  molek-molek 2.. yg cantik dan comey 2... aisshh.. mesti kenl kn...ala2 model pulak..


 Tp kan yang bez ny.. pehh!! hadiah dia saya cakap kt korang.. memg gempak arr..!! menangis seyyhh tgok.. huhu... :') 85hadiah 2.. nak taw ke pe adiah dia?? nak taw?? konfom ni?? hihi.. juz kidding.. ok.. u all.. click kt bawah ni ye.... bace "bismillah dulu ye"...


                    "SENARAI HADIAH"

Amacam?? mengacam x?? aumm~ macam harimau muda suda.. hihi.. mengarot~ ok.. ikot step2 yang saya ajar kan ye... "dengar sini murid2"...~~

                    STEP 1::(TAJUK ENTRY)

 Tajuk entry : “The Ultimate Year End Giveaway by Nisa Kay”

                                                            
                   STEP 2:: (LETAK HEADER NISA CUTE Ni)


[NEW-Giveaway-BANNER2.jpg]
STEP 3&4(LETAK SEMUA LINK SPONSER HADIAH OK)


  STEP5::
Promote habis-habisan entry ni.. sb ade hadiah untuk "top refferel"


 STEP6::
TEkan button "Tweet" dan like di entry sini........

       
 STEP7::
Like fan page "saya suka menaip"..........

                   
 LAST STEP::

 (MUST DO ALL THE STEP ABOVE)

     GIVEAWAY BERLANGSUNG DARI 6DISEMBER-31DISEMBER

MUDAH BUKAN?? SO, APA TGGU LAGI?? REMBAT HABIS LAHH~~ JOM    "JOIN"




LIKE AND KOMEN OK

CONTEST!!

 
                                             

   Asslamualaikum semua.. hye.. kali ni kite ade join lagi 1 contest... contest ni hanye tok girls shje yg bley join.. jom lah girls yg ng bace my post ni tuk join sekali.. pape pon hope ley like pic kte ni yea..... klo cpe nk kte like gmbr korg pon bley je.. huhu.. bg yg nk join >>click cini<<... dan bg yg nk tolong like pic kte... >>click sini<< ..... gmbr yg sy pertaruhkan adelah gmbr kt bawah ni.. x cntik pon mcm korang semua.. pe tggu lagi? mari rmai2 kte join.. !!!~~~!! :p


LIKE AND KOMEN OK

JOIN CONTEST..


           HELLO AND ASSALAMUALAIKUM SEMUA.. APE HABAK?? CEAT DAK?? HEHE.. CIK CEAT2 JE.. HARAP SMUA NY SIHAT-SIHAT BELAKA LARH YEA.. SEBENARNY KITE NK CITE KT KORANG YANG KTE ADE JOIN 1 CONTEST NI.. HOPE SGT2 SMUA ORG YG TGOK SAME ADE YG SENGAJE TGOK OR X SENGAJE TERTGOK.. TOLONG YEA LIKE PIC KT ATAS NI.. HUHU.. MSOK KT CINI TOK LIKE... >>SINI SAYANG<<

           OKLAH.. KITE SAJE-SAJE JE JON CONTEST NI.. BOSAN KAN TAK ADE BUAT PAPE.. 2 YANG SAJE2 JOIN... KORANG PON JOIN LA JUGK YEA.. TARIKH TUTUP 1 DISEMBER...THX YEA BG SAPE-SAPE YANG DAA LIKE.. SAYANG KORANG!!


LIKE AND KOMEN OK

SENAMAN YANG MENCERIAKAN

       Asslamualaikum dan hye smua.. amacam ari ni?? ade baik tak?? ok.. jangan la sdey2 shje.. mari la kte hepy kn hidup kte ni.. bertmbh ceria... ari ni kita ade mood.. dan nk kongsi ng korang care senaman yang xberapap nk berat tp dapt happy kn korang dan kembali ceria.. ok... mari smua ikot tite mulakn aktiviti ni yea...


1-->
                                                              

haha.. mule2 kite men kt kple dulu yea... haha goyang macm ni ye... jangan lupe pasang la lgu yang menceriakn sekali.. ohh.yeah!!

2-->

              ok.. sekarang kte beraleh ketangan plak.. goyang kn lembut2 ke kiri dan ke kanan.. wahh~ klo uat kt tepi pntai bez ni.. keple 2 jgn lupe goyang2 skli..

3-->

                sekarang korang bergerak ke kiri dan ke kanan mcam dalm gmbr 2 yea.. mengikut irama muzik yea...

4-->

                     langkah yang seterusny goyang kn bdan 2 agk2 mcm gerudi skit...haha.. bukan inul goyang gerudi 2 yea...

5-->


                ok.. hayut kan tgn anda.. hayun lagi..!! hayun!! ohh yeah,.~ sonok x?? khehe.. terase angin membuai2 la...

6-->

              hah? lompat plak.. lompat jgn x lompat.. "lompat si katak lompat,, lompat!" hehe.. kan kene dgn irama lagu 2...

7-->


                         langkah yang terakhir~ joget dan bergoyang2 mengikut lagu... haha.. joget lagi...eewahh!! jangan malu2 yea kamo smua.. hehe.....

                           oklah.. smpai disni sahaja kite yea..... smoge bertemu lagi.... dan ceria2 sellu..... jangan lupe bersenam untuk kesehatan dri serta untuk slim kan badan..hehe...









LIKE AND KOMEN OK

TIDO DENGAN LENA..

           Assalamualaikum semua.. huhu.. ary ni kte uat dua entry la..~ ni smua gara2 krne kebosann la.. ape lagi kn.. huhu.. bosan gile.. 2 yg menaip jea ni.. gmbr kt atas ni menunjukkn yang kucing 2 sedang lena tido.. cmne ng tido korang smua ?? lena x?? senang x tido.. ke sllu overnight? haha..

            Sebenarny tite ni bley diktekn sush nk tido mlm.. lg2 klo tertido time petg.. haha.. jadi burung hantu la jawbny dimlm hari... ikutkn x elok sekirany berjage lame2 dan xreht ni.. blur otak jadiny nt... tok pompuan plak.. kurang la kot seri ny.. toyer je muke.. taw ke mksod "toyer".. toyer 2 cm.. muke yang xde semgat lah.. cm2 kot.. ok lah.. bg lah kn serba skit tips tok mudahkn korang tok tido..

1: bese dgr kot.. korang men lah kira2.. bese dgr kire kambing la.. binatang 2 dan ini la.. kli ni cbe korang ambek fon korang kejap.. pastu bukk calculator then men lah tmbh.. tolak.. bhgi dan darab.. mesti korang akn ase bosan dan mengantok.. hehe..

2: bg yang x mint sejarah lah kn.. cbe korang ambek buku sejarh 2 dan bce beberape muke sur.. hah..!! ngantok x?? hehe.. tite tgok kulit je pon da ngantok kot.. ohh yea! buku sejarah taw! bukn novel..!! klo novel smpai 2,3 pagi un x tertido jugk...

3:ok.. korang cbe rjin kn kejp ke dpor n uat air pnas.. lebh bgos susu la.. sb ia dpt menenangkn korang dan memudahkn korang tok tido dgn lena...

4:huhu.. korang yg bru blek dr mne2 tmpat 2.. kot yea pon pegi la bsoh kaki dlu dan bg yang Islam ambek la wudhu dlu.. yea la.. kang mimpi bukn2 cpe yg sush?? korang jugk kn..? da xnyenyak and x syok tido korang dibuatny.. huhu

5: sebolom nk tido n merebahkn badn korang ke katil 2.. elok lah korang kosongkn fikiran 2 dlu.. kang jap ag ble nk tido mule la fikir mcm2.. ni x kene.. 2 xkene.. ade keje x siap la.. hape la... haiidoi..~~ da xtenang korang nk tido kn.. ??

               OKlah... ni jea lah serba sedikit tips yang tite boleh kongsikn.. ble uat entry ni tbe2 ase nantok plak.. haha... tgok la pic kucing ats ni.. huhu.. kiut kn..?? 


ade idea lagi? nk kongsi?? xde maslah pon.. kongsi jea lah.. xde cpe marah.. xslah berkongsi ilmu kn... papaii smua... sweetdream~~

LIKE AND KOMEN OK

Cendol..





hello korang.. hurm.. ase cm da lme gile plak x update entry kn?? alasn yg bese diberi ialah.. bz la~~ pe ag kan.. tp sebenrny x ar bz sgt.. cme xde mood n idea tok update entry dan jarang plak on9 sejak dua menjak ni... sb pe 2.. xperlu la taw kot.. kn2?~

ok.. korang mesti perasn kn gmbr kt ats ni... agk2 terliur x?? X?? haha.. xkesah lah!! yang penting tite terliur la tgok cendol nih!! memg sedap oii~~ tok korang kt lua sne 2 memg ske la kn minom tyme panas2 terik 2 kn,.. haha.. pehh!! memg terase ar tekak menjadi sejuk.. kn2.. tp tite ni plek skit.. ske mkn tyme ujan2... sedap.. sejuk je.. ble minom lagi bertambah sejuk...hehe

ok.. sebenar ny kte memg ske minom cendol.. tp... tp~~ kte xpenah kot bli sndri.. xpnah jejak pon kt kedai tok bli cendol 2 sndri.. sebb?? ntah la.. xterpikir lax sbb ny ape.. yg kte taw yg sllu blikn ayh kte lah.. dan org len yg sllu jugk blikn ialah xlen dan x bukn..~ "azrul" la..haha..

Erm mane xny.. tiap2 mggu kua petg  msti kol dan tnye.. "nak pape x".. kte pon ntah xtaw npe da ske sgt minx cendol je keje ny.. memg syok la kan dpt minom cendol free tiap2 mggu.. untunglah kn~~

hurm ok lah smpai cini je kot entry kali ni.. len kali jmpe lagi ok.. insyaAllah.. k..baii

LIKE AND KOMEN OK

TIPS Cinta jarak jauh...


ASsalamualaikum.. em.. agk2 gmbr atas ni kne x ng tjuk post ni?? hahax.. kire ok la 2.. hentam sje la korang~~ ohh.. sblom 2 nk ckp yg ckp something... tite ase malu + terharu lah plak kt ng sorang gugurl ni.. huhu.. dy mention nme kte la kt dlm post dy yg terbru ni.. haissh.. nk mention nme dy pe yea kt cni.. huhu,.. nurizzati+ocet+dottie... hee~ skli 3 senang.. but, tite lagi ske pgl dy dottie. xtaw lahh npe.. xpe kn dottie?? v^_^v .. ok.. kt dlm post 2 dy ade bgtaw yg dy sdey dan sayu ble bce post tite yg lepaz...hoho.. thx yea mendalami crite akk yg x seberape 2.. klo korang nk taw post yg mne CLICK SINI ok... hehe.. and pape un thx yea doakan hubgan akk.. akk doa kn hbgan korang jugk.. hope dottie sabar je dgn pape dugaan yg mndatang,,,  ohh yea.. msti nk taw cpe dottie 2 kn?? ok,, CLICK SINI .. haha.. cute x?? comey x?? comey kn.. huhu..

ok.. stelah pnjang membebel.. kte kembali ke tjuk utame pasl post ni yea.. huhu.. yea  la.. xlme lagi tite terpkse mlalui keadaan 2.. so,, nk cte kn la skit beberape tips tok dri sndri dan bg spe2 yg perlukan ok~~

1. TETAP BERHUBUNG SETIAP SAAT..
SAY:OK,,, klo stiap saat 2 cm menyusahkn je bunyik.. huhu.. ok.. mksod tetp berhubung 2 mcm sllu la sms ke.. kol an.. web cam.. skung ni kn mcm2,. mcm tite ni.. uat skype je.. korang ade x?? klo xde.. uat la yea.. sb walaupon jauh korg tetp bole mliht sesme korg.. ohh, 3g pon ok gak..huhu

2. SENTIASA MENGINGATKAN DIRI UNTUK SETIA..
SAY:haha.. yg ni pntg.. bese bler da bercnte jarak jauh msti akn fikir.. "err, dy setia ke kt sane?, ntah2 ade yg len da dlm senyap2,? cri cni un bez jugk agkny".. "emm, klo aq curang un dy bukn taw".. hahax.. btol x? btol x!? bek ckp btol~~ klo x.. xmo kwan.. hehe.. ok.. korang ptot mengatasi perasaan 2 da bersihkan dri dri prasangke buruk 2 terhadap pasgan..

3. WISH
SAY: korang yang bercnte jark jauh ni,  tok sntiase diingtti,,, klo bley jadikn wish 2 sbgai bnde pntg dlm rutin harian korg.. wish morning, nite,, tu adlah menunjukkn sekurg2 ny  korg wujud dan mengingtiny wlw sesebok mne pon korg...jangan la bg alsan busy je memnjang sb 2 x dpt anta 1 mcg...cm x munasabah je alasn 2.. kn2~

4.ACTIVITY KORANG
SAY: ringan2 kan la tgn dan mlot 2 bgtaw yg korang nk uat pe.. klo stakt nk gi toilet 2 x payh larh yea.. cm nk hangout ke?? nk gi jauh2 lepk ng kwan ke.. ini spye x terjadi ny prasgke dan slah pham nt...

5. PENDENGAR SETIA
SAY:ok, mgkin pasgn korg 2 ade mslah ke kn kt tmpat dy.. gado ng kwn ke.. pnat ke.. msalh 2 da ni ke.. korg seharusny mndengar stiap luahn ny.. jgan la nk melenting x tntu pasal kerana rimas mndgrny.. da la xdpt jumpe, nk melenting plak.. haiidoi~~

6. SENT GAMBR
SAY; bg kte idea ni cm seronok je.. ape kte klo korg rjin kn or rjin kn jugk dri 2.. ble ade dlm kelaz.. lepk2 ng membe, or trip kmne ke an.. ambek la gmbr.. then, sent kt si dy tersyg.. msti lege aty ny ble meliht korg 2.. huhu.. tol x.. cube la try..

7. BERJIWANG KEJAP(HEHE)
SAY: pe slah ny an.. skli skla ade mse 2 korg sent la mcg yg pnjg2 skit n jiwang2 kn.. bg si dy terharu skit.. huh!! konfom berbunga2 jadiny.. bhgia gitu~ "ayang~ abg cintekn ayang, walawpon kte terpisah jauh.. abg tetp stie ng ayang slmeny" ... tett!!! haha.. cehh.. bg ayt ckit.. tp x sepower ayt korg kot..kn2~?

8. SURPRISE??
SAY:huhu.. agk2 surprise pe yea.. ok.. klo korg taw almt uma..or tmpt dy blaja.. cube korang uat surprise anta surt or hadiah kt si dy.. konfom melompat x ingt dunia.. hehe.. yup, tips ni cm kuno skit.. tp cube la.. memg seronok.. atawpon klo korg da jmpe 2 uat la pape yg special skit an.. bg adiah ke.. or raikan la pape yg uat hubgan 2 bertmbh kua...

oklah... cukup la kot tips2 ni.. ade pape lagi nk ditmbh?? silakn.. dan sgt dialu2 kan.. thx k sudi ambek mase tok bace sbntar.. bg yg bercinte jarak jauh 2 dan termasok tite x lame lagi.. hope kekl n berjaye ok.. (^_*)v

LIKE AND KOMEN OK

Masa ohh masa

assalamualaikum.. huhu.. karton kt ats ni menggambarkan yg tite ng bosan.. huhu.. bosan sgt tgah mlm ni,,, xtaw nk uat pe.. so,, ambik keputusan tok update post jea.. hihik..
ok smua.. jap yea.. kte ambik mase dlu tok fikirkan pe yg hendak si ceritakan.. hihik.. 2 pon perlu ke??  take a tyme... ~no idea~
yea!!~~ sudah ade cerita.. hihik.. ok.. mau share same kamo smua yea.. ape yea.. ?? huhu
sebelum nk bgtaw.. tite ni bukn ny bape sehat un.. asyik slsme jea.. nk demam.. aiissshh!! kdang2 ase cam nak buang jea hidung ni~ huh!!
OMG.. haha.. ary ni surt smbg belajar da smpai.. arrgghh~~ ayoiyai.. tite da konfom pegi pda tarikh 15.11.2011... huhu.. cepat ny mase berlalu... si dy pon gi smbg blaja jugk.. buln 11..!! sme ar ng tite.. tp tite awal lagi~~ haha.. ikotkan memg x sabar nk gi smbung blaja alek.. tp~~ tp!! huh~~
how si dy?? jauh ny nt.. pe bley uat~~ sabar je lah kn... huhu.. dugaan oh dugaan~ pape un awk.. sy nk awk taw yg sy syg dan cintakn sgt2 kt awk.. hope awk x menyakiti aty ni.. ceewaahh!!~~ walaupon jauh.. harp sgt2 hubgan kte msih cm sllu..

 awk2~~ hepy ann tite skung ni.. thx taw awk sb sllu uat kte hepy je sllu.. thx taw sb x jemu ng sikp tite yg plek2 ni.. huhu.. sory la kte ni mempunyai ego yg tggi..~~ kn2~~ nk uat cmne.. da prgai cmni.. hehe.. tp 2 un da ok kn?? x cm mule2 dlu kn awk..kn2??
hwwaa... xmo.. xmo jauh dri awk.. huhu.. sdey2.... pasni xdapt ar tgok awk sllu ag ann.. xdpt la awak nk uat sy hepy ng gelak2 an?? huu~~ xdpt la kite uat gile2 an..?? xdpt snap gmbr sme2~~ :( pasni mesti awk bz sllu kn..??

xpe la.. nk uat cmne kn awk.. tite pergi tok menambahkn ilmu.. klo ade jodoh jumpe la lg tite ann.. klo xde.. xkn kte nk pkse2 plak.. pape pon sy syg awk k.. huhu.. "untunglah korang yang dapt tgok bf hari2 kn"
ok lah kamo, kamo dan kamo smua.. sy mau tido sudah... smpai sni je entry tite ni.. hehe.. hope smua ny sihat2 sllu dan heppy2 sllu.. lastly "ILYSM~A~"
LIKE AND KOMEN OK

AGK2 nk bg ape yea...


 assalamualaikum..hello.. hehe.. umm 9.11 ni genap la si dy 18thun,. ish.. lmbt btol la befday sidy ni... hehe.. ptot prgai cm kanak2.. hahax.. terlebh suda.. arap xmara la awk yea bace entry ni ok...  pe yg bermen di fikiran tite adalah pe bende yg nk dibg yea tok befday awk..

da btol2 blur arr ni nk bg pe.. haha.. tp maaf la... sy xmmpu nk bg sebijik kete.. rumah... fon.. dan sewaktu dgn ny,. hihik.. tite xkaye la awk.. haha.. kn2.. kte kn cple yg bersederhana shje.. yea ke??? konon~~ kn2..

erm.. sblom2 ni un sy sllu bg bju kt awk an.. tp la kn tite sllu dgr org kte.. klo bg bju nk akn ptos?? hurm?? btol ke?? bukn 2 jea.. pnah dgr jugk xley bg jam lah.. minyak wangi la.. diats sb yg sme.. konon ny ptos?? ntah la.. ikot korang la nk cye ke x ng bende2 2 smua.. but, 4 me.. mybe not,, jodoh pertemuan semua ditgn Tuhan..

pape un.. jumpe lagi lahh len kali yea.. ng poning memikirkn ny ni.. pape pon i will give something special 4 u ok...?? daa.. Assalamualaikum..

LIKE AND KOMEN OK

Tanda-tanda dia milik kite??

Hye.. assalamualaikum smua.. haaiiisshh~~ ase cm da lme gile xupdate post..huhu.. mood xde kot?? yolah.. kt cni tite sje la kn nk berkongsi cerita skit bg mereka yg ade kekasih 2.. ehem2.. haha cbe la korang tgok kt bawh ni.. tite ade senaraikn antara tanda2 dy milik kite?? yea ke?? hentam saja la~~


1. Bersahaja
Kekasih kita itu bersikap bersahaja dan tidak berlakon. Cuba perhatikan cara dia berpakaian, cara percakapan, cara ketawa serta cara makan dan minum. Adakah ia spontan dan tidak dikawal ataupun kelihatan pelik. Kalau ia nampak kurang selesa dengan gayanya, sah dia sedang berlakon. Kadang-kadang, kita dapat mengesan yang dia sedang berlakon. Tetapi, apabila dia tampil bersahaja dan tidak dibuat-buat, maka dia adalah calon hidup kita yang sesuai. Jika tidak, dia mungkin bukan jodoh kita.



say: hahax.. no komen.. korang ase?? cube la korang perhatikn btol2.. jgn plak korg pndang si dy cm nk makn aje suda la~ kang lari plak org 2..


2. Senang atau selesa bersama
Walaupun kita selalu bersamanya, tidak ada sedikit pun perasaan bosan, jemu ataupun tertekan pada diri kita. Semakin hari semakin sayang kepadanya. Kita sentiasa tenang, gembira dan dia menjadi pengubat kedukaan kita..Dia juga merasainya. Rasa senang sekali apabila bersama. Apabila berjauhan, terasa sedikit tekanan dan rasa ingin berjumpa dengannya. Tidak kira siang ataupun malam, ketiadaannya terasa sedikit kehilangan.



say: hah?? cmne ade x?? bgos la~~ untung la korang kn.. hihik..

3. Terima kita seadanya
Apapun kisah silam yang pernah kita lakukan, dia tidak ambil peduli. Mungkin dia tahu perpisahan dengan bekas kekasihnya sebelum ini kita yang mulakan.Dia juga tidak mengambil kisah siapa kita sebelum ini. Yang penting, siapa kita sekarang. Biarpun dia tahu yang kita pernah mempunyai kekasih sebelumnya, dia tidak ambil hati langsung. Yang dia tahu, kita adalah miliknya kini.Dia juga sedia berkongsi kisah silamnya. Tidak perlu menyimpan rahsia apabila dia sudah bersedia menjadi pasangan hidup kita.

say:haha.. sweet ny.. untung la klo ade lagi org cmni.. ade ke?? ade kot..~~

4. Sentiasa jujur
Dia tidak kisah apa yang kita lakukan asalkan tidak menyalahi hukum hakam agama. Sikap jujur yang dipamerkan menarik hati kita. Kejujuran bukan perkara yang boleh dilakonkan. Kita dapat mengesyaki sesuatu apabila dia menipu kita.Selagi kejujuran bertakhta di hatinya, kebahagiaan menjadi milik kita. Apabila berjauhan, kejujuran menjadi faktor paling penting bagi suatu hubungan.Apabila dia tidak jujur, sukar baginya mengelak daripada berlaku curang kepada kita. Apabila dia jujur, semakin hangat lagi hubungan cinta kita. Kejujuran yang disulami dengan kesetiaan membuahkan percintaan yang sejati. Jadi, dialah sebaik-baik pilihan.



say: hah?? da bce?? pham x mksod ny.. dlm hubungan 2 kne jujo sllu k..
p/s: jgn la nk menipu konon ny nk menjage aty dan xnk kekasih mara.. perlu ke?? korg nilai la sndri..




5. Percaya Mempercayai
Setiap orang mempunyai rahsia tersendiri. Adakalanya rahsia ini perlu dikongsi supaya dapat mengurangkan beban yang ditanggung.Apabila kita mempunyai rahsia dan ingin memberitahu kekasih, adakah rahsia kita selamat di tangannya? Bagi mereka yang berjodoh, sifat saling percaya mempercayai antara satu sama lain timbul dari dalam hati nurani mereka.Mereka rasa selamat apabila memberitahu rahsia-rahsia kepada kekasihnya berbanding rakan-rakan yang lain. Satu lagi, kita tidak berahsia apa pun kepadanya dan kita pasti rahsia kita selamat. Bukti cinta sejati adalah melalui kepercayaan dan kejujuran. Bahagialah individu yang memperoleh kedua-duanya.


say: btol 2.. klo x sling percye dan mempercyai sush lerh.. cmne la gaye ny 2 kn..

6. Senang Bekerjasama
Bagi kita yang inginkan hubungan cinta berjaya dan kekal dalam jangka masa yang panjang, kita dan dia perlu saling bekerjasama melalui hidup ini. Kita dan kekasih perlu memberi kerjasama melakukan suatu perkara sama ada perkara remeh ataupun sukar.Segala kerja yang dilakukan perlulah ikhlas bagi membantu pasangan dan meringankan tugas masing-masing. Perkara paling penting, kita dan dia dapat melalui semua ini dengan melakukannya bersama-sama.Kita dan dia juga dapat melakukan semuanya tanpa memerlukan orang lain dan kita senang melakukannya bersama. Ini penting kerana ia mempengaruhi kehidupan kita pada masa hadapan.Jika tiada kerjasama, sukar bagi kita hidup bersamanya. Ini kerana, kita yang memikul beban tanggungjawab seratus peratus. Bukankah ini menyusahkan?


say: ok.. dlm hubungan 2 memg kne kuakn modal tok dpt untung ny.. so, klo xnk kua modal jgn mimpi nk dpt hasil ny k.. klo korg klua bersme, x salah sekireny korg share duet dlm sesuatu perkre kn?? kn lebh 6pak sweet 2..


7. Memahami diri kita
Bagi pasangan yang berjodoh, dia mestilah memahami diri pasangannya. Semasa kita sakit dia bawa ke klinik. Semasa kita berduka, dia menjadi penghibur. Apabila kita mengalami kesusahan, dia menjadi pembantu. Di kala kita sedang berleter, dia menjadi pendengar.Dia selalu bersama kita dalam sebarang situasi. Tidak kira kita sedang gembira ataupun berduka, dia sentiasa ada untuk kita.Dia juga bersedia mengalami pasang surut dalam percintaan. Kata orang, ‘lidah sendiri lagikan tergigit, inikan pula suami isteri’. Pepatah ini juga sesuai bagi pasangan kekasih.Apabila dia sentiasa bersama kita melalui hidup ini di kala suka dan duka, di saat senang dan susah, dialah calon yang sesuai menjadi pasangan hidup kita.


say: bg maklumat laki pompuan ni memg ske bercerite.. so, jd lah pndgar yg bek yea?? huhu.. ade x tnde2 ni kn korg?? klo ade~~ ehem2.. bgos la 2..


8. Tampilkan kelemahan
Tiada siapa yang sempurna di dunia. Tipulah jika ada orang yang mengaku dia insan yang sempurna daripada segala sudut.Pasti di kalangan kita memiliki kelemahan dan keburukan tertentu. Bagi dia yang bersedia menjadi teman hidup kita, dia tidak terlalu menyimpan rahsia kelemahannya dan bersedia memberitahu kita.Sudah tentu bukan senang untuk memberitahu dan mengakui kelemahan di hadapan kekasihnya. Malah, dia tidak segan mempamerkan keburukannya kepada kita.Misalnya, apabila dia bangun tidur ataupun sakit dan tidak mandi dua hari, dia tidak menghalang kita daripada melawatnya. Apabila kita dan dia saling menerima kelemahan dan sifat buruk masing-masing, memang ditakdirkan kita hidup bersamanya.


say: haha,, cmne?? ade x tnde2 ni?? dlm hubgan pon jgn lah jd hipokrit ok.. hope smua faham mksod tite..


9. Kata hati
Dengarlah kata hati. Kadangkala, manusia dikurniakan Tuhan deria keenam yang dapat mengetahui dan memahami perasaan pasangannya.Dengan deria batin ini juga kita dapat saling tahu perasaan masing-masing. Kita dan dia juga dapat membaca fikiran antara satu sama lain dan dapat menduga reaksi dan tindak balas pada situasi tertentu.Apabila kita yakin dengan pilihan hidup kita, tanyalah sekali lagi. Adakah dia ditakdirkan untuk kita? Dengarlah kata hati dan buatlah pilihan. Serahlah segalanya pada ketentuan yang maha berkuasa.


say:btol 2.. kne dgr kte aty jugk n jgn terlalu mgikut perasaan sahaje.. ada faham?? hehe


10. Mimpi
Jodoh dan pertemuan semuanya di tangan Tuhan. Manusia hanya perancang di pentas dunia ini dan skripnya ditulis oleh yang maha esa. Adakalanya, dalam memainkan peranan sebagai pelakon, diberi petunjuk melalui mimpi.Mimpi memang mainan tidur, tetapi apabila kita melakukan sembahyang Istikharah dan memohon supaya Tuhan memberikan petunjuk, insya-Allah dengan izinnya kita mendapat mimpi petunjuk. Jika dia pilihan kita, buatlah keputusan sebaiknya.


say:btol3~~ tnde2 no 10 ni amat btol


   so.. pe yg korg fikirkn yea?? renung2 kan la.. hihik.. pape pon cm yg kte ckp td.. jodoh dan pertemuan smua di tgn Tuhan.. kte hnye merancng shje.. klo da xdpt tu jgn la nk kecewe sgt dan uat perkre yg di luar jgkaan.. ramai lagi bunga2 dan kumbang di muka bumi ni.. taw2~~ ASSALAMUALAIKUM~~
      
LIKE AND KOMEN OK

Hargailah mereka yang hadir untuk mencintai kite~

ASsalamualaikum.. hye semua.. sihat tak ni?? kalau tak sihat makan ubat banya-banyak ok..?? hee~ ary ni tite ade story skit nk kongsi.. cerita pendek ni kte dapt daripada kawan tite melalui facebook.. bg yang da taw cerita ni xnk bace un xpe.. kalo nk bce lagi bgos la.. bg yg pertame kli nk bce 2.. fahami ny ok.. tapi kan sejujurny mase mule2 tite bce memg sdey la.. touching tite dibuatnya.. haha.,. biasa la.. perempuan memang cmni kn?? ok la.. sila lah bce kisah di bawah ni yea...



                    "Name aku Amir.. Aku de sorg awek.. Sorg??? huhu.. Awek aku ni mmg lawa giler r!! Sbb die lawa tu r aku ngn membe2 aku berebut.. Nasib aku baik la, aku dpt jugak die....memandangkan aku ni pun kategori org yg handsome.. hahaha..
OOPS! lupe! Name awek aku ni Nadia.. Kitorg x same kampung tp satu sekolah.. Satu hari ni aku dpt twrn smbung blajar kt satu IPTA ni.. Awek aku pn dpt.. Alhamdulillah result SPM kitorg cemerlang walaupun aku pun x percaye boleh dpt 7A.. Hahaha.. Tp mmg giler r.. Walaupun kos yg ditawarkn same, tp aku terlambung kt utara n die lak kt Selatan..

                      Die ni kuat jeles tu jgn ckp laa.. hidup aku dia yg aturkan.. selama aku satu sekolah dulu, jgn hrp la aku nk kuwa ngn membe2 perempuan aku.. Jgnkn kuwa same, pndg pun x boleh.. Kdg2 aku rimas jugak ngn die.. T aku ckp byk ngn die, mau die marah2 then merajuk.. Benci tul aku.. Aku tau die sygggg sgt2 kt aku. Aku tau die mmg x lyn mane2 lelaki yg cube usyar line die.. Kdg2 aku bengang jugak if ade lelaki yg hntr2 msj kt die walaupun die x reply..

                  Tp sebenarnye aku ade sorokkan sumthing drp die.. Disebabkan kitorg pun da terpisah jauh, aku mule la nk test market kt utara ni.. Jahatkn? Aku rase bebas!!! Aku pn rase die mcm tu jgk kot.. Yelah, die kn lawa.. Msti r ramai jantan usyar die.. Disebabkan aku nk menutup perasaan prasangka yg buruk2 tu, aku mula r berkawan ngn ramai perempuan kat sini.. Setiap kali org tanye status aku, mesti aku jwb aku single.. Aku selalu kuwa ngn member2 perempuan aku kat sini.. Mmg lagak cm org single.. Aku selalu teringatkan die time aku tgh berfoya2.. Bile wktu mlm sebelum tidur, msti die yg call aku.. Aku? Kdg2 kot.. Tp aku syg sgt kt die.. Aku ckp kt die, membe2 aku kt sini semuanye jantan.. Die ckp die pun same.. Sebelum kitorg end call mst die cerita2 kenangan kami bersama.. Die selalu ckp, "kalau sy da x de baru awk leh gatal dgn perempuan lain".. Kdg2 aku mrh die sbb die ckp yg bukan2 walaupun hakikatnya aku mmg da menggatal da pun.. Kdg2 aku selalu jgk create pergaduhan ngn die.. byk kali die nangis time gaduh2 ngn aku.. pernah tu aku tertengking dia.. kesian die.........

"SAYA SAYANG AWAK! SAYA NAK AWAK!"
                    Tibe2 aku terkejut drp lamunan.. Rupa2nye member perempuan aku, Tiqah.. Aku pn dgn bangang aku terima..
Mase duit PTPTN kuwa, aku beli sebijik henpon lg. Satu henpon khas tok msj Nadia, satu g utk Tiqah.. Dlm tempoh aku belajar kt sini, mcm2 tipu aku wat.. Aku tipu dua2 perempuan tu.. Tp hati aku tetap sygkn Nadia.. Mungkin sbb jauh, perasaan tu kdg2 bercampur.. Tiqah pn mcm Nadia.. Sejak aku couple ngn minah ni, aku dah x kuwa ngn member2 perempuan lain.. semuanya kembali mcm mase aku ngan Nadia dulu.. Aku terasa bersalah sgt.. Tp dlm mase yg same aku just nk hilangkan perasaan bosan sorg2 kat sini.. "Kalau la Nadia tau.." Kdg2 aku terfikir nk berterus-terang.. Tp aku x berani.. Kalau dulu aku tidur pukul 1.30, sekarang ni pkul 3.30 kdg2 pkul 4.. Yelah sbb nk gayut dgn dua2.. Semua org x tahu siapa aku sebenarnya walaupun roomate aku sendiri.. Setiap kali aku balik kampung, Nadia x balik.. Yelah.. U dgn sekolah mane same.. Cuti lain2.. Cume ade sekali tu kitorg dpt cuti same2.. Cuti raye kn.. Time aku jumpa ngn Nadia, aku sorokkan henpon satu lg tu kat rumah.. Nadia makin lawa! Berseri2.. Mane2 lelaki tgok gerenti r cair ni.. Nadia ckp cinta die hanya utk aku.. Selama die berpisah dgn aku, die semakin rindu, semakin syg n cintakn aku.. Utk hilang rase camtu, die habiskan mase dgn belajar.. Kdg2 die ckp belajar smpai tau2 da mlm.. Die happy sbb hati aku masih x berubah utk dia sorang.. ERR! aku terasa bersalah sgt.. "Kalau sy da x de, baru awk leh gatal dgn perempuan len tau!" ckp die sambil tergelak2.. Perkataan tu da berjuta kali kot die sebut.. Aku tgok muke die yg lembut tu.. Die bersuara, kalau habis belajar, die nk aku ikat die sebagai tunang.. Pastu die nk kami kerja, kumpul duit byk2 n kahwin then sambung belajar lg.. Beria2 die menceritakan impian die kt aku...

                    Permainan aku berlarutan sehingga sem yg ke 4...
Pada satu hari ni aku g makan ngn Tiqah mcm biasa... Heboh kampus aku jd tuan rumah untuk satu pertandingan perbahasan antara IPTA. Kebetulan hari ni ulangtahun ke 3 aku ngan Nadia.. Mcm biase aku g mkn ngn Tiqah kt cafe.. Mase Tiqah tgh ambil lauk, aku terniat hati nk cek msj die.. Terhenti jantung aku, berlambak2 msj sorang jantan yg bersayang2 kt inbox dia.. Aku pn angin r.. Mase Tiqah duduk, aku soal2 dia smpai menangis minah tu.. Sebelum ni x terniat pulak aku nk cek.. Tiqah ckp die ttp sygkn aku.. Aku pun mula terfikirkn Nadia.. Tibe2 ade sekumpulan awek dtg kat meja aku time2 gini la pulak.. X lame pastu aku nmpk Nadia.. Aku menelan air liur.. Rupe2nye, Nadia ambil bahagian dalam pertandingan tu.. Bila Tiqah nmpk ramai2 awek tu dtg kt aku, pelik r die.. N dgn kuasa Allah, semua terbongkar pada saat tu.. N Tiqah sendiri mengaku yg dielah awek aku kt depan Nadia.. Aku tgok Nadia menangis.. Die x bercakap sepatah haram perkataan pun.. Cume die berikan aku sekotak hadiah ulangtahun kami sebelum dia tinggalkn aku.. Aku terus putuskan hubungan aku ngn Tiqah.. Mase aku balik hostel, puas aku call Nadia.. Aku hntr msj berlambak2 kt die.. die x reply pn... Aku sedar, die dah benci aku..

Rupanya Nadia masih menerima aku.. Aku happy sgt2.. Aku berjanji x nk kecewakn die lg.. 2 minggu kejadian itu berlalu.. Org2 sekeliling aku mula menjauhkan diri daripada aku.. Nk2 yg member2 perempuan aku la.. Aku dah x kesah da.. Aku dah berubah.. Aku cuma nk dapatkn keputusan yg cemerlang sampai time akhir sem nanti. Aku nk dptkn kerja baik2.. Apa2 pun aku nk ikat Nadia dulu.. Kdg2 aku berasa malu sgt kt Nadia nk2 bila teringatkn mak ayah dia.. Nasib baik die x pergi report kat mak n ayah dia.. hehe.. Dlm tgh syok2 berangan sambil membelek2 kemeja baru hadiah ulangtahun daripadanya mase hari kejadian tu, tibe2 aku dpt msj drpd member Nadia.. "Nadia eksiden!" Ermm.. Hati aku tibe2 jd x sedap.. Msj kedua drp member die smpai lg.. Terasa panas muka aku bile bace msj tu.. "Nadia da X DE.. Die kne langgar ngan kereta mase lintas jln.." Mcm org gila pas aku bace msj tu.. Aku ambil keputusan balik kejap kampung walaupun terpaksa ponteng kelas..

                        Aku rase kosong.. Kosong sgt.. Teringat gelak tawa die, teringat suara die, muke die yg lawa tu.. Aku menangis dlm bas.. Aku x peduli ngn org2 yg pndg aku.. Kali ni aku betul2 menyalahkan diri aku.. Semua kenangan aku ngan Nadia bermain dlm kepala aku.. Aku xmampu menahan perasaan sedih ni.. Berulang kali aku bace msj terakhir Nadia mlm td.. "Awk, sy nk tido.. Mcm biase, sy sygkn awk utk selamanye walaupun awk da lukekn ati sy, sy maafkn... Tp ingat! Kalau sy x de baru awk leh gatal ngn perempuan len tau! Hehe.. Nk mrh la tu.. Sy leb awk! Sweet dreamz.." Ya Allah! Kuatkn hatiku ni.. Semasa aku sampai, jenazahnya belum tiba lagi.. Ye.. Aku pun terus mencoretkan kisah ini.. Semoga menjadi pengajaran kt korang.. Air mata aku berguguran sepanjang mencoretkan kisah ni.. Tapi aku tau, Nadia x kn kembali da.. X de lg msj Nadia, panggilan Nadia.. X de dah ungkapan "kalau sy x de" tu dah..

                   Teman2.. Aku mintak sedekahkanlah fatihah utk nya.. Mungkin ada yg memperlekehkn kisah aku ni.. Tp bg aku, inilah kisah yg plg bermakna utk aku.. Utk selamanya aku menyayangi kau, Nurul Nadia bt Zainarruddin..
Mungkin kejap lagi jenazahnya tiba.. Aku nk bersiap2 utk beri penghormatan terakhir buat die yg aku sygi.. Sememangnya cinta die utk aku shgga akhir nafasnya... Aku mampu merelakan pemergiannya... Tabahkn hatiku Ya Allah.... -Al Fatihah...."

                                                                                    ~"TAMMAT"~

so pe pendapat korang ngan cite ni?? sedih tak?? hihik.. pape un jadikn ni smua sebagai teladan ok.. tite patot setie ar pada yang 1... pe yg da ade depan mate tite tu cube la hargai die..jgn la layn kekasih kte 2 macam org yang xwujud.. jangan la hanye mengejar kesempurnaan semata2,, kerna tiade manusia pon yg sempurna dalm dunia ni.. ok. lah.. smpai di sini shaje tok entry kali ni.. nt2 jumpe lagi yea... Assalamualaikum..
LIKE AND KOMEN OK

KEPALA BANYK PUSING Oo..


       asslamlaikum.. haiiisshh.. da pukol bpe da ni ann.. tite mseh xtido2 lagi... yea ar.. xhbis2 mgadap laptop ni aje.. ntah la.. skung tbe2 terpk mahu serius dgn blog2 ni.. so,, mule lah rajin carii kawn2 bru di blog... pas2 lepak2 kt blog org.. hahax.. sje bikin semak..kn2.. tyme2 ni jea la ley lepak2 an.. pas ni.. no way la...

        emm... npe plak tite kte "no way" yea.. mne xny... da nk start stdy alek larh... hwaa~~ da kne stdy alek.. tp xpe.. memg da xsbar da pon nk stdy alek.. mne xny,.. duk membosan jea kt uma ni.. da 2 bdan da mkin mengembang plak kan... sabor jelah.. haiiisshh~~ toing2~ by the way.. nt dapt la kwan bru kt tmpat stdy nt kn,.. hope smuany berjaln lancar.. ohh yea.. kte start stdy buln depn.. aiisshh.. mse ohh mse~ knpe engko pergi?~~ hihik..

         ckp pasl nk stdy ni... padahl kn blom ade pape yg prepare lagi.. bgos shakina~!! good job... haha.. mlaz la,.. nk lepak2 dlu.. bley kn...?? ade cpe2 nk mara ke tite nk lepak2 dlu??  xde?? bgos~~ klo ade,, duk diam2 suda.. xmo bsing2.. gggrrr.. miss plak my hero.. hihik.. hope u sntiase dlm keadaan ok2 jea... entry kli ni cm bosan jea~~ btol x?? hahax.. biakn ia berlalu..~~ k.. pape un ILYSM~A~
        
LIKE AND KOMEN OK

SONOK NY!~~

assalamualaikum.. huhu.. pe lahh yg sonok kn.. pasl tjuk post ni lah kn.. cte ni pasl sbtu lepaz.. my bf ajak gi open house uma dy.. sbnrny ase cm xnk pg.. tp nk pg.. ntah lahh.. pas2 pk xtaw nk gi cmne.. last2 skli pegi jugak ng khairul n yaya... haha.. sy xde lahh segan mne.. da bese lahh gak gi uma dy.. tp yg malu lbey2 si yaya plak.. pertme kli dy dtg kn.. haha.. padhal bf kte.. bukn bf dye.. buuu!!~~

pas2 lepk lahh mkan2.. wah.. xsgke bju fmily dy sme ng tite... haha.. purple!! meriah gitu.. huhu.. tp 2 lahh.. xley lme2.. sb si yaya da nk blek kolej dy ann.. klo x ley duk lme2.. hadoiyai!~~.. tp sonok lahh jugk berkesempatan gi uma dy berye ag skli... huhu.. thx jmput tite.. hihik... laen kli jemput lahh lgi.. buueekk! xmalu btol tite ni., huhu..

 pas alek 2 my bf bgtaw yg mom dy xpuas jmpe tite.. nk bual2 lg.. wahh~~ ase dihrgai lahh plak kn.. hahax.. atoto~~ len kali sy dtg lagi yea makcik.. 2 un klo ank makcik sudi nk ajk tite dtg uma 2 lagi an.. huhu.. klo dpt jmpe ag.. makcik nk berbual pnjg2 un xkesh lahh!!~~ huhu... thx a lot my buddie to ok...

pape unn hepy ng korang smua "ilysm!!"

LIKE AND KOMEN OK

wahh!!~~ lambat plak syer uat post pasl rye..



hahax.. pe lahh tajuk post ni.. cm klaka jea... rye da dekt dua mggu.. sy bru nk update post pasl rye an... taun ni xbpe sonok pon,.. tp yg sonok bg sy ble bju rye sme wrne ng dy... hahax.. 1st tyme.. sonok lahh kn.. tp 2 lahh.. rye thun ni sy xkmne sgt.. sb rye kt kg slayang belah mak.. huhu.. klo nk meriah lagi kne lahh alek kg kt pantai remis perak.. kt situ syok lahh sikit.. suasne kg real punye...hahax...


hahax.. da bsar unn dapt duet rye ag.. pape un thx sb bg sy duet rye lg..hihik
posing ng kueh rye kejp..huhu..
agk2 terliur x tgok kueh2 rye 2?? hihik
hahax.. ske sgt gmbr ni.. bergmbr bersme duet2 rye..!! thx kpda yg memberi.. thun depn bg lagi yea..~

atoiyai... sbnrny klo x nk msokkn skli pic kteorg yg bju sme 2.. tp 2 lahh... si dy x bg2 lagi gmbr 2.. cmne mau upload?? hahax.. sabor jelah.. btw,, i promise,, ble dy da bg gmbr 2 i post kn kt blog ni.. hihik.. pape unn mseh blom terlmbat tok sy ucpkan "SELAMAT HARY RYE, MAAF ZAHIR DAN BATIN

ASSALAMUALAIKUM 










LIKE AND KOMEN OK

KAD RAYE HEE~~



assalamualaikum salam diberi... hah~~ jgn lupe jwb plak.. hahax... nk stry sal gmbr kt ats ni.... msti taw kn pe bende kt ats ni.. huhu.. ehh.. xsgke plak si dy yg tersyg bg taun ni... mne x ny.. slme 3thun raye bersme xpnah pon bg an.. tbe2 thun ni bg,, pape un.. u so sweet AZRUL ... luv u lah kn...~

     huhu.. kad ni ade lgu seyh.. lgu pe lgi.. xkn hepy birthday plak...  huhu.. yg klka dy ley plak lex gmbr sy ng dy kt dlm kad 2... pape un tomeyy sgt2~~... klo lah gmbr ni terang n jelaz mesti korg dpt bce pe yg dy tulis kt kad 2... tp xpelah.. kcian plak kt tersyg 2.. ayt dy jiwang plak 2... malu plak dy nt..

pape un sory yea AZRUL  sb xbg awk kad rye plak taun ni.. plan ny nk pos... tp u taw kot sb pe i xpos.. hehe... thx ok.. sy akn jge leklok kad 2.. jgn riso,, InsyaAllah klo berye thun depn sy bg kad raye bsar kadboard ok??!!haha ok lahh 2 jea nk stry kot.. k.assalamualaikum

LIKE AND KOMEN OK

`weee~~~

               hahaha... 1stly bg salam dlu,,., assalamualaikum... huh!! jwblahh.. huhu.. pasl gmbr kt ats ni.. sje2 jea lex sb nk mennjukkn sy bosan gila lahh...xtaw nk uat pe.. so,, 2 yg update blog 2.. hurmm.. arap2 sok berjln lancar.. sy n kwan nk gi bli brg rye skit.. kt jaln TAS  ng TS.. huhu.. 2jea.. tmpat yg mmpu... korg smua mst daa shopping ann... sy jea lom ag... sdey~~ huhu...cpe nk follow sok?? jom2...

               oklah... td jumpe si dy jap... bg brg.. wah~~~ dy bg sy kueh rye lahh,,, hbis sy kndurikn kueh 2 pas berbuke.. hahax.. sdap2.. nt2 sudilah anta lagi yea kt rumah.. ehh?? xmlu btol sy ni.. hoho.. ptot pompuan yg bg kt laki.. pas2 dy bg kad rye.. dy xbg sy bukk skung.. dy swoh bukk mlm rye.. ishh!! excited lax nk bukk skung.. but,, kte dy amanh,,, sok.. ikotkn jelah.. huhu...

              pasl rye.. hurmm?? da nk rye ke?? ish.. cpatny mse berlalu.. atoiyai... nk pose lagi lahh,. huhu.. sonok lahh buln pose ni.. cept plak mse ni berjaln.. cmburu btol!! ggggrrr..~~ tp xpe.. hope dpt lahh hepy2 raye thun ni.. agk2 ade ke org nk bg sy duet raye lagi... makcik~~ pakcik,,, nk duet rye lagi.. sy mseh budak skolah lahh~~huhu....

k.lahh smpai cni je.. arap bertemu lagi... assalamualaikum...
LIKE AND KOMEN OK

Followers